Špenát má najvyšší podiel živín zo všetkých listových zelenín a pritom tak málo kalórii. Špenát obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, mangán, magnézium, selén, meď, vitamín A, B, C, E a K.
Hliva obsahuje veľa vlákniny, bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2, B3, B5, B7 a C, z minerálnych látok vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok a sodík. Posilnite si imunitu touto chutnou polievočkou.
Nevedela som sa rozhodnúť, či uvarím špenátovú alebo brokolicovú polievku. Dala som do hrnca obe ingrediencie a aby toho nebolo málo, pridala som aj ružičkový kel a vznikla z toho táto zaujímavá polievka. Vyskúšajte. 🙂
Skúšali ste už kuraciu polievku s ryžovými rezancami? Ja väčšinou jedávam polievky bez rezancov, ale keď mám väčší hlad, zasýti ma práve táto polievka. A tie sú uvarené raz – dva – tri. 🙂
Za inšpiráciu ďakujem tinkinerecepty.sk 🙂
Táto polievka je pre mňa hotový skvost. Tekvica sa na mňa usmievala na kuchynskej doske vyše týždňa a keď na ňu prišiel čas, nevedela som sa rozhodnúť, či spravím polievku alebo si ju upečiem v rúre. Tak som ju pripravila aj-aj. A poviem vám, tento môj výmysel je úplný gurmánsky zážitok. 🙂
Ďakujem za inšpiráciu tinkinerecepty.sk Receptík som trošku zmenila, je bez múky a smotany, úplne light verzia.
Polievka z červenej šošovice alebo obľúbená hokaido polievka? Spravte si 2 v 1 a dočkáte sa neskutočne unikátnej polievky. Vyskúšajte, neobanujete. 🙂