Ak máte radi kombináciu karfiolu, kokosového mlieka a zázvoru určtie vyskúšajte polievku, ktorú vytuningujete pečeným karfiolom s kurkumou. Pecka.
Ingrediencie
400 g karfiolu
600 ml kokosového mlieka (vyrobené v Miomate)
1/2 ČL čerstvého zázvoru
1 biela cibuľa
olivový olej
kurkuma
soľ
čierne korenie
Postup
Do vriacej osolenej vody ponoríme karfiol a varíme približne 8 minút.
Karfiol ocedíme a nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na papier na pečenie a potrieme zmesou, ktorú vytvoríme z olivového oleja, kurkumy a soli. Pečieme v predriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.
Menšie kúsky karfiolu dáme bokom.
V hrnci na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný zázvor a karfiol, všetko spolu 2 minúty restujeme.
Zalejem kokosovým mliekom, osolíme a varíme približne 15 minút.
Po uvarení rozmixujeme tyčovým mixérom.
Polievku podávame s opečeným karfiolom, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme čiernym korením.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok