Makový koláč s ríbezľami

Je tu leto, ? pohoda ? a s ním čerstvo dozreté ovocie ?. Ak neviete čo s ríbezľami a máte radi mak, mám pre vás receptík na koláčik. ? No a keďže ja a kuchynské spotrebiče sme kamoši , mám pre vás tip. Experimentovala som s mojím obľúbencom. ? Zabudovateľná rúra Bosch HBG6764B1  ma vždy prekvapí nejakou funkciou. ? Naposledy to bol senzor PerfectBake, ktorý kontroluje vlhkosť v rúre a sám spozná, kedy je koláč upečený. Stačí nadstaviť, či pečiete vo forme napr. bábovku alebo na sladkú mňamku na plechu a treba len vydržať neotvoriť rúru. ? Časovo trvá pečenie dlhšie, ale výhoda je v tom, že koláč nemusíte kontrolovať a svoj vzácny čas môžete kludne venovať niečomu inému. ??

Ingrediencie

  • 2 slepačia vajcia
  • 1/2 hrnčeka kokosového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva z vínneho kameňa
  • 1/2 hrnčeka roztopeného ghee masla
  • 1 hrnček nemletého maku
  • 1 hrnček rastlinného makového mlieka
  • štipka vanilky
  • ríbezle

Postup

  1. Vajcia a cukor vymieňame s ručným šlahačom.
  2. Pridáme postupne múku, roztopené maslo, mlieko, múku, prášok do pečiva, vanilku, zmiešame ručným šlahačom a na záver primiešame mak.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
  4. Vrch cesta ozdobíme bobuľovým ovocím napríklad ríbezľami. ?
  5. Pečieme so senzorom PerfectBake” v zabudovateľnej rúre Bosch HBG6764B1 alebo vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút.
 

Recepty podľa ingrediencií

» «