Hokaido krémová polievka s pečenou tekvicou a batatom

Táto polievka je pre mňa hotový skvost. Tekvica sa na mňa usmievala na kuchynskej doske vyše týždňa a keď na ňu prišiel čas, nevedela som sa rozhodnúť, či spravím polievku alebo si ju upečiem v rúre. Tak som ju pripravila aj-aj. A poviem vám, tento môj výmysel je úplný gurmánsky zážitok. 🙂

Ingrediencie

  • hokaido tekvica
  • batat zemiak
  • muškátový oriešok
  • morská soľ
  • bobkový list
  • mrkva
  • kyslá smotana
  • tekvicové semiačka
  • tekvicový olej
  • olivový olej
  • cesnak

Postup

  1. Hokaido tekvicu očistíme od jadierok, pokrájame (aj so šupkou) a dáme variť s pokrájanou mrkvou a bobkovým listom.
  2. Zalejeme vodou alebo vývarom a varíme cca 20 minút.
  3. Po uvarení vyberieme bobkový list a mixujeme na hustý krém.
  4. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  5. Na plech umiestnime alobal, ktorý potrieme olivovým olejom, poukladáme nakrájanú tekvicu (aj so šupkou) a očistený, nakrájaný batat na kolieska.
  6. Zeleninu potrieme olivovým olejom zmiešaný s pretlačeným cesnakom.
  7. Pečieme v rúre na 180 stupňov cca 25 minút.
  8. Na panvici si na troške olivového oleja opečieme tekvicové jadierka. Keď začnú pukať, vypneme.
  9. Hotovú polievku podávame s kyslou smotanou, pečenými tekvicovými semiačkami a pečenou tekvicou a batatom. Polievku nezabudnite pokvapkať kvalitným tekvicovým olejom.

Recepty podľa ingrediencií

» «