Hlivový guľáš

Hliva obsahuje veľa vlákniny, bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2, B3, B5, B7 a C, z minerálnych látok vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok a sodík. Posilnite si imunitu touto chutnou polievočkou.

Ingrediencie

  • cibuľa
  • olej vhodný na varenie/pečenie
  • cesnak
  • hliva usticová
  • zemiaky
  • červená mletá paprika
  • čierne korenie
  • majorán
  • rasca drvená

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na troške oleja.
  2. Chvíľu restujeme a pridáme očistenú a pokrájanú hlivu, červenú mletú papriku, drvenú rascu a pretlačený cesak a všetko spolu zľahka premiešame.
  3. Ďalej pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky.
  4. Zalejeme vodou alebo vývarom a varíme cca 40 minút.
  5. Tesne pred dovarením pridáme sušený majorán a trošku červenej papriky.
  6. Hotovo :).
     

Recepty podľa ingrediencií

» «