Pravidelnou konuzumáciu strukovín, telu dodáme vitamíny A, E a B. Okrem toho obsahujú draslík, horčík, železo, fosfor. Doprajme si strukoviny aspoň raz za týždeň a určite nám to len prospeje. Čo tak uvariť si šošovicovú polievku? Kedy ste varili naposledy?
Keby sme pátrali čo jedli naši predkovia, určite by sme toto jedlo našli na zozname. Zemiaky a kyslá kapusta boli súčasťou každej kuchyne, keďže v tom čase nebolo až tak veľa potravín dostupných po celý rok. Majme na pamäti, že fyzicky pracovali a potrebovali výdatné jedlo, preto po zjedení si neľahajte na gauč. 🙂
Jednoduché na prípravu. Pestré pre oči a telu dodáde potrebnú energiu a výživu.
Túto tradičnú polievku od maminy by som nevymenila za nič na svete. Cesnak rozvonia celý dom a chuť je geniálna. Hor sa do varenia :).
Hliva obsahuje veľa vlákniny, bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2, B3, B5, B7 a C, z minerálnych látok vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok a sodík. Posilnite si imunitu touto chutnou polievočkou.
Neviete, čo robiť s veľkou úrodou cukety? Pripravte si túto chutnú polievku.
Na jar si určite spravte aspoň raz polievku z medvedieho cesnaku.