Pečené zemiaky s bryndzovým dipom a kyslou kapustou

Keby sme pátrali čo jedli naši predkovia, určite by sme toto jedlo našli na zozname.  Zemiaky a kyslá kapusta boli súčasťou každej kuchyne, keďže v tom čase nebolo až tak veľa potravín dostupných po celý rok. Majme na pamäti, že fyzicky pracovali a potrebovali výdatné jedlo, preto po zjedení si neľahajte na gauč. 🙂

Ingrediencie

  • zemiaky (4 - 5 ks)
  • červená cibuľa (1 ks)
  • kyslá kapusta (najlešie domáca)
  • bryndza (50 g)
  • kyslá smotana (50 g)
  • červená mletá paprika (štipka)
  • rasca (1/2 čl)
  • olej vhodný do teplej kuchyne (1 PL)
  • soľ

Postup

  1. Zemiaky a cibuľu nakrájame, umiestnime do zapekacej misky, premiešame s troškou oleja, rascou a soľou.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov cca 50 minút. (občas premiešame)
  3. Dip si pripravíme jednoducho: bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a čevenou mletou paprikou.
  4. Pečené zemiaky podávame s bryndzovým dresingom a kyslou kapustou.
  5. Hotovo :).

Recepty podľa ingrediencií

» «