Špaldové krúpy so zeleninou

Špaldu používam na zahustenie polievok, na prípravú kaší, nátierok, šalátov. Prípadne ju môžete použiť namiesto ryže. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Ingrediencie

  • špaldové krúpy veľké (100 g)
  • fazuľové struky (30 g)
  • baby mrkva (30 g)
  • hrášok (40 g)
  • červená mletá paprika (1/2 ČL)
  • maslo (1/2 ČL)

Postup

  1. Krúpky uvaríme podľa návodu. Opláchneme, nachvíľu namočíme do vody a varíme cca 15 minút.
  2. Na panvici roztopíme hoblinku masla, pridáme trošku mletej červenej papriky, ďalej rozmrazený hrášok, baby mrvku, fazuľové struky, zalejeme toršku vody a chvíľku dusíme.
  3. Pridáme uvarenú špaldu a všetko dobre zamiešame.
  4. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «