Tento obed navrhujem za národné jedlo . Nech vás neodradí vzhľad, chuťovo je to pecka. ?Mám rada ten pocit, keď po spapaní kvalitného jedla nie je žiadna ťažoba, únava… ? Naopak, kopec energie.
Jednoduché, rýchle a sýte. Pri cestovinách sa naučme používať rôzne kvalitné oleje, ktorými pokvapkáme jedlo pred podávaním (ľanový, tekvicový, extra virgin olivový olej).
V chladničke som našla cviklu, mrkvu a v mrazničke hrášok. Po krátkom rozmýšľaní som z týchto ingrediencií vymyslela rizoto. Vyskúšajte. Žiadna veda, podarí sa každému. 🙂
Jednoduché, zdravé a chutné. Pečená zeleninka je top!
Upečte si na obed hokaido tekvicu a batat.
Obedík uvarený do 15 minút. 🙂 Čo na to poviete?
Jednoduché na prípravu, chutné na zjedenie. Vyskúšajte aj vy!
Táto polievka je pre mňa hotový skvost. Tekvica sa na mňa usmievala na kuchynskej doske vyše týždňa a keď na ňu prišiel čas, nevedela som sa rozhodnúť, či spravím polievku alebo si ju upečiem v rúre. Tak som ju pripravila aj-aj. A poviem vám, tento môj výmysel je úplný gurmánsky zážitok. 🙂
Rizoto je vždy skvelý nápad! Napríklad aj s poriadnou dávkou hrášku.
Dostali sa ku mne bedle jedlé a rozmýšľala som, čo s nimi. Vymyslela som takúto kombináciu: kuskus, špenát, bedle jedlé a cuketka. Kto vyskúša?