Bedľa jedlá s celozrnným kuskusom, cuketou a špenátom

Dostali sa ku mne bedle jedlé a rozmýšľala som, čo s nimi. Vymyslela som takúto kombináciu: kuskus, špenát, bedle jedlé a cuketka. Kto vyskúša?

Ingrediencie

  • bedľa jedlá (priamo z lesa)
  • maslo
  • cuketa (500 g)
  • bylinková zmes bez soli
  • celozrnný kuskus (1 menšia šálka)
  • mrazený špenát (1/2 šálky)
  • cesnak (2 strúčiky)
  • strúhaný parmezán (3 PL)
  • strúhaný syr eidam (2 PL)
  • olivový olej

Postup

  1. Kuskus uvaríme podľa návodu. Väčšinou sa zaleje v pomere 1 : 2, t. j. dvojnásobným množstvom vriacej vody a nechá sa pod pokrievkou "odpočívať" 10 minút.
  2. Na wok panvici speníme kúsok masla, pridáme pokrájané bedle a dusíme pod pokrievkou cca 5 minút, pridáme nakrájanú cuketu a dusíme za občasného miešania 15 minút.
  3. Pridáme bylinkovú zmes, vmiešame hotový kuskus, strúhaný parmezán a trochu strúhaného eidamu.
  4. Zvlášť na panvici uvaríme špenát s pretlačeným cesnakom. Varíme cca 5 minút.
  5. Hotové jedlo podávame so špenátom a pokvapkáme olivovým olejom.

Recepty podľa ingrediencií

» «