Omáčka, ktorá dodá cestovinám nový rozmer. ? Ešte keď k nej pridáte na masle upečené šampiňóny budete mať s týmto vytuningovaním gastronomický zážitok priamo doma. ? Ešte jedno prekvapko ? mám v zálohe na viuzálny efekt, k nemu sa dopracujete na konci receptu. ?
*I*N*Š*P*I*R*Á*C*I*A*
Môj najobľúbenejší cesnakový dressing.
Vyskúšala som veľa šalátov pod názvom cézar šalát, dosť ma ich sklamalo a keď si objedávam v reštaurácií „cézar šalát“, už sa vždy pozerám na zloženie, keďže hocijaký do úst nedám. Tento recept je naozaj topka, robím si ho už niekolko rokov a ak ste nadšenec cézar šalátov, ukuchtite si. 🙂
Raz za čas príde chuť aj na pikantné.
Túto tradičnú polievku od maminy by som nevymenila za nič na svete. Cesnak rozvonia celý dom a chuť je geniálna. Hor sa do varenia :).
Špenát má najvyšší podiel živín zo všetkých listových zelenín a pritom tak málo kalórii. Špenát obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, mangán, magnézium, selén, meď, vitamín A, B, C, E a K.
Jednoduché, rýchle a sýte. Pri cestovinách sa naučme používať rôzne kvalitné oleje, ktorými pokvapkáme jedlo pred podávaním (ľanový, tekvicový, extra virgin olivový olej).
Nevedela som sa rozhodnúť, či uvarím špenátovú alebo brokolicovú polievku. Dala som do hrnca obe ingrediencie a aby toho nebolo málo, pridala som aj ružičkový kel a vznikla z toho táto zaujímavá polievka. Vyskúšajte. 🙂