Zapečený karfiol s brokolicou, pórom a ružičkovým kelom

Skúšali ste spolu zapiecť karfiol, brokolicu, pór a ružičkový kel? Ak nie, určite vyskúšajte túto kombináciu na večeru.

Ingrediencie

  • brokolica (1 menšia)
  • karfiol (cca 4 odkrojené hlavičky)
  • ružičkový mini kel (4 ks)
  • pór (5 - 6 nakrájaných krúžkov)
  • syr eidam (100 g)
  • vajíčka (3 ks)
  • mlieko (150 ml)
  • muškátový oriešok
  • morská soľ

Postup

  1. Do vriacej vody vložíme hlavičky karfiolu s ružičkovým kelom a varíme 10 minút, po 10 minútach pridáme do vriacej vody brokolicu a varíme ďalších 5 minút spolu s karfiolom a ružičkovým kelom.
  2. Scedíme a vychladený karfiol, brokolicu a ružičkový kel striedavo vložíme do zapekacej misy.
  3. Na zeleninu nastrúhame syr.
  4. V miske zmiešame vajíčka, mlieko, pridáme strúhaný muškátový oriešok, osolíme podľa potreby a vzniknutou zmesou zalejeme zeleninu.
  5. Pečieme v rúre na 190 stupňov 40 minút.
  6. Hotovo. :)

Recepty podľa ingrediencií

» «