Zapečený karfiol

Karfiol obsahuje bielkoviny, vlákninu, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, fluorid, meď, selén, mangán, omega 3 a omega 6 mastné nenasýtené kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K. Doprajte si ho na večeru v zapekacej miske :).

Ingrediencie

  • karfiol
  • mlieko
  • vajíčka (3 ks)
  • syr eidam
  • muškátový oriešok
  • himalájska soľ

Postup

  1. Karfiol vložíme na pár minút do vriacej vody cca 8 minút.
  2. Uložíme ho do zapekacej misky.
  3. Karfiol zalejeme pripravenou zmesou z vajíčok, mlieka, strúhaného syra a muškátového orieška.
  4. Pečieme v rúre na 190 stupňov cca 40 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «