Toggle navigation
Domov
Recepty
Stravovanie
Jedálničky
Blog
Ladím s jedlom
Môj príbeh
Kontakt
Kváskový chlebík
Kváskujem 🙂 Chuťovo pecka a žiadne zbytočné éčka 🙂
Ingrediencie
ražná celozrnná múka (ražná chlebová múka) - 300 g
špaldová múka (260 g)
ražný kvások (3 PL)
teplá voda (470 ml)
Neskôr:
ražná múka (2 PL)
soľ (1 čl)
olej vhodný na pečenie a varenie (1 PL)
rasca (1 čl)
Postup
Zmiešame múky, kvások a vodu a cesto miešame 5 minút.
Cesto necháme kvasiť 9 hodín zakryté mokrou utierkou.
Po vykvasení pridáme múku, soľ, rascu a vložíme do vymastenej a múkou posypanej formy na pečenie.
Necháme kysnúť ďalšie 2 hodiny.
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov a pečieme v nej chlieb 25 minút.
Teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme ďalších 40 minút.
Chlieb za horúca vyklopíme na mriežku, postriekame vodou a necháme ho na mriežke vychladnúť.
Kategórie jedál
Raňajky (106)
Raňajky – sladké (75)
Raňajky – slané (31)
Nátierky (16)
Domáce pečivo (8)
Desiate (45)
Ovocie (12)
Smoothie (11)
Desiate – slané (7)
Obedy (152)
Obedy – vege (109)
Obedy – s mäsom (44)
Olovranty (73)
Večere (95)
Večere – vege (69)
Večere – s mäsom (25)
Cestoviny (54)
Koláčiky (37)
Polievky (42)
Ryby (26)
Snacks (24)
Strukoviny (25)
Šaláty (49)
Všetky recepty
Najnovšie recepty
Expresne rýchle muffiny z mikrovlnnej rúry
Makový koláč s ríbezľami
Pohanková kaša s makom a slivkami
Cícerová polievka z pečenej zeleniny
Zeleninové lasagne
Šampiňonová omáčka so širokými rezancami
Karfiolová polievka s kokosovým mliekom
Zobraziť všetky recepty
Recepty podľa ingrediencií
ražná chlebová múka
špaldová múka
Hlivový guľáš
» «
Perníkový koláčik
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.
Ok