Kváskový chlebík

Kváskujem 🙂 Chuťovo pecka a žiadne zbytočné éčka 🙂

Ingrediencie

  • ražná celozrnná múka (ražná chlebová múka) - 300 g
  • špaldová múka (260 g)
  • ražný kvások (3 PL)
  • teplá voda (470 ml)
  • Neskôr:
  • ražná múka (2 PL)
  • soľ (1 čl)
  • olej vhodný na pečenie a varenie (1 PL)
  • rasca (1 čl)

Postup

  1. Zmiešame múky, kvások a vodu a cesto miešame 5 minút.
  2. Cesto necháme kvasiť 9 hodín zakryté mokrou utierkou.
  3. Po vykvasení pridáme múku, soľ, rascu a vložíme do vymastenej a múkou posypanej formy na pečenie.
  4. Necháme kysnúť ďalšie 2 hodiny.
  5. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov a pečieme v nej chlieb 25 minút.
  6. Teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme ďalších 40 minút.
  7. Chlieb za horúca vyklopíme na mriežku, postriekame vodou a necháme ho na mriežke vychladnúť.

Recepty podľa ingrediencií

» «