Pravý cézar šalát

Vyskúšala som veľa šalátov pod názvom cézar šalát,  dosť ma ich sklamalo a keď si objedávam v reštaurácií „cézar šalát“, už sa vždy pozerám na zloženie, keďže hocijaký do úst nedám.  Tento  recept je naozaj topka, robím si ho už niekolko rokov a ak ste nadšenec cézar šalátov, ukuchtite si. 🙂

Ingrediencie

  • rímsky šalát
  • kuracie prsia
  • ghee maslo
  • krutóny (celozrnný chlieb)
Ingrediencie na dresing:
  • citrónová šťava (1 PL)
  • olivový olej (3 PL)
  • dijónska horčica ( 1 PL)
  • žĺtky z domácich vajíčok (1 - 2 ks)
  • ančovičky (1 ČL)
  • parmezán (1 PL)
  • cesnak ( 2 strúčiky)

Postup

  1. Ingrediencie na dresing umiestnime do vyššej užšej nádoby a spolu ich rozmixujeme ponórnym mixérom.
  2. Listy rímskeho šalátu ručne natrháme na menšie kúsky a premiešame ich s dresingom.
  3. Kuracie mäsko nakrájame na menšie kúsky a pečieme na ghee masle cca 20 minút.
  4. Kváskový celozrnný chlebík nakrájame na menšie kúsky a opečieme na ghee masle do chrumkava.
  5. Šalát podávame s opečenými kúskami kuracieho mäska a krutónmi plus extra parmezánom.
  6. Hotovo :).

Recepty podľa ingrediencií

» «