Perníkovo-mrkvový koláčik s mascarpone krémom

Perníkové korenie dodalo tejto delikatese ten správny šmrnc.
… a teda, musím povedať, že koláčik je poriadna pochúťka. Opäť pripomínam, stačí len kúsok. 🙂 Nech sme štíhli a fit 🙂
Ďakujem za inšpiráciu The story of a cake 🙂

Ingrediencie

  • mrkva (240 g)
  • banán (1 ks)
  • hnedý cukor (2 PL)
  • šťava z pomaranča (1/2)
  • ovsené vločky (140 g)
  • celozrnná ražná múka (30 g)
  • maslo (230 g)
  • šťava z citróna (1 ks)
  • perníkové korenie (1 ks)
  • prášok do pečiva z vínneho kameňa (1 PL)
  • mleté vlašské orechy (130 g)
  • mleté mandle (20 g)
  • vajíčka (3 ks)
  • mascarpone (250 g)
  • med (1 PL)
  • vanilková esencia (1/2 ČL)
  • šťava z pomaranča (1/2)
  • mandľové lupienky a orechy na ozdobenie

Postup

  1. V miske vyšľaháme ponorným mixérom maslo, banán, hnedý cukor, žĺtka, šťavu z 1/2 pomaranča a citróna.
  2. Zvlášť v miske zmiešame múku, ovsené vločky, kypriaci prášok a perníkové korenie.
  3. Vzniknutú zmes prisypeme do cesta, pridáme mleté orechy a mandle, strúhanú mrkvu a na záver primiešame vyšľahané bielka.
  4. Nalejeme do formy a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 50 minút.
  5. Koláč necháme vychladnúť.
  6. Mascarpone zmiešame s medom, vanilkovou esenciou, šťavou z 1/2 pomaranča. Zmes dáme na vrch koláča a ozdobíme mandľovými lupienkami a kúskami orechov.

Recepty podľa ingrediencií

» «