Perníkové korenie dodalo tejto delikatese ten správny šmrnc.
… a teda, musím povedať, že koláčik je poriadna pochúťka. Opäť pripomínam, stačí len kúsok. 🙂 Nech sme štíhli a fit 🙂
Ďakujem za inšpiráciu The story of a cake 🙂
Ingrediencie
mrkva (240 g)
banán (1 ks)
hnedý cukor (2 PL)
šťava z pomaranča (1/2)
ovsené vločky (140 g)
celozrnná ražná múka (30 g)
maslo (230 g)
šťava z citróna (1 ks)
perníkové korenie (1 ks)
prášok do pečiva z vínneho kameňa (1 PL)
mleté vlašské orechy (130 g)
mleté mandle (20 g)
vajíčka (3 ks)
mascarpone (250 g)
med (1 PL)
vanilková esencia (1/2 ČL)
šťava z pomaranča (1/2)
mandľové lupienky a orechy na ozdobenie
Postup
V miske vyšľaháme ponorným mixérom maslo, banán, hnedý cukor, žĺtka, šťavu z 1/2 pomaranča a citróna.
Zvlášť v miske zmiešame múku, ovsené vločky, kypriaci prášok a perníkové korenie.
Vzniknutú zmes prisypeme do cesta, pridáme mleté orechy a mandle, strúhanú mrkvu a na záver primiešame vyšľahané bielka.
Nalejeme do formy a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 50 minút.
Koláč necháme vychladnúť.
Mascarpone zmiešame s medom, vanilkovou esenciou, šťavou z 1/2 pomaranča. Zmes dáme na vrch koláča a ozdobíme mandľovými lupienkami a kúskami orechov.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok