Zmiešame ražnú chlebovú múku, vodu a ražný kvások.
Vznikne redšie cesto, ktoré prikrijeme mokrou utierkou a necháme cca 9 hodín pri izbovej teplote kysnúť.
Pridáme pšeničnú múku, pšeničnú chlebovú múku, soľ, rascu a koriander. Cesto zamiešame a necháme ďalšie cca 2-3 hodiny kysnúť.
Z cesta vytvoríme prekladaním bochník a umiestníme ho do omúčenej ošatky, kde cesto necháme 1 hodinu kysnúť.
Pred pečením chleba nahrejeme rúru na 250 - 300 stupňov a dáme do nej rozpáliť 2 prázdne plechy.
Po vykysnutí umiestnime na horný plech chlieb a do spodného nalejeme hrnček vody. Pozor - voda sa hneď zmení na paru. Preto čo najrýchlejšie zatvoríme dvierka rúry a necháme 1/2 minúty vodu odparovať - chlieb bude mať krásnu kôrku.
Spodný plech vyberieme, pečieme ďalších 5 minút.
Potom znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme cca 50 minút.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok