Hokaido rizoto s mozzarelou

Toto krásne farebné rizoto môžeme jesť aj očami 🙂

Ingrediencie

  • hokaido tekvica
  • arborio ryža
  • biele korenie
  • kari korenie
  • muškátový oriešok
  • kurací vývar
  • cibuľa
  • slnečnicový olej (vhodný to teplej kuchyne)
  • maslo
  • mozzarella

Postup

  1. Hokaido tekvicu očistíme, pokrájame na kocky a rozdelíme na dve časti.
  2. Jednu časť dávme variť do vody a varíme cca 15 minút. Po uvarení  tekvicu scedíme a rozmixujeme ponóronym mixérom. Vytvoríme pyré.
  3. Vo wok panvici na troške masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme druhú časť pokrájanej hokaido tekvice, biele korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a restujeme cca 20 minút.
  4. Medzitým na oleji orestujeme suchú arborio ryžu a miešame cca 5 minút, zalejeme vývarom  a keď sa vývar odparí, opäť ho pridáme do rizota, tento postup opakujeme počas doby 25 minút, pokiaľa sa ryža neuvarí, na konci primešame do rizota pyré a oresotavnú tekvicu.
  5. Minútu pred koncom pridáme do rizota pokrájanú mozzarelu a kúsok masla.
  6. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «