Hokaidová polievka s červenou šošovicou

Polievka z červenej šošovice alebo obľúbená hokaido polievka? Spravte si 2 v 1 a dočkáte sa neskutočne unikátnej polievky. Vyskúšajte, neobanujete. 🙂

Ingrediencie

  • červená šošovica
  • hokaido tekvica
  • mrkva
  • tekvicové semiačka
  • olivový olej
  • tekvicový olej
  • bobkový list
  • muškátový oriešok
  • morská soľ

Postup

  1. Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame na kocky (šupka môže ostať).
  2. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska.
  3. Do hrnca umiestnime hokaido tekvicu, červenú šošovicu a mrkvu.
  4. Zalejeme vodou a varíme s bobkovým listom cca 20 minút.
  5. Po uvarení vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
  6. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  7. Na panvici na troške oleja opečieme jadierka. Keď začnú pukať, sú hotové.
  8. Polievku podávame s opraženými jadierkami a tekvicovým olejom.

Recepty podľa ingrediencií

» «