Cviklový šalát

V chladničke som mala veľa cvikle a nevedela som, čo s ňou. Tak som sa rozhodla, že spravím cviklový šalát. Za mňa veľká mňamka. Ak máte radi cviklu, určite vyskúšajte. Jej výraznú chuť v šaláte môžete zjemniť kúskom nakrájaneho jabĺčka.

Ingrediencie

  • polníček
  • špenátové listy
  • ľadový šalát
  • cvikla surová
  • pór
  • paradajky
  • uhorka
  • olivový olej
  • tekvicový olej
  • balzamiko
  • bylinková soľ
  • jablko

Postup

  1. Špenátové listy a polníček nakrájame na menšie kúsky spolu s pórom, paradajkami a uhorkou.
  2. Očistenú, čerstvú cviklu nastrúhame na strúhadle.
  3. Šalát ochutíme olivovým olejom, tekvicovým olejom, balzamikom a bylinkovou soľou.
  4. Na spestrenie môžeme do šalátu primešať kúsok nakrájaného jabĺčka

Recepty podľa ingrediencií

» «