Cviklový hummus

Ak máte radi cviklu a cícer, vyskúšajte tento hummus. Určite vám bude chutiť. 🙂

Ingrediencie

  • cícer (150 g)
  • uvarená cvikla (150 g)
  • cesnak (3 strúčiky)
  • olivový olej (3 PL)
  • šťava z citróna (1/2)
  • pasta tahin (2 PL)
  • morská soľ
  • korenie

Postup

  1. Cícer necháme cez noc vo vode a varíme cca 40 minút (podľa potreby). Prípadne použite hotový z konzervy.
  2. Cviklu varíme vo vode cca 15 minút.
  3. Uvarený cícer a cviklu rozmixujeme s cesnakom, olivovým olejom, šťavou z citróna a pastou tahin.
  4. Ak je potrebné, zriedime so šťavou z cícera alebo vodou.
  5. Hummus výborne chutí na opečenom celozrnnom chlebe alebo aj ako príloha k hovädziemu mäsku.

Recepty podľa ingrediencií

» «