Pečený losos s varenou zeleninou a zemiakmi

Losos sa radí medzi tie živočíšne potraviny, ktoré by sme mali konzumovať pravidelne, predovšetkým kvôli vysokému obsahu esenciálnych mastných kyselín, a to najmä omega-3 mastné kyseliny, ktoré potláčajú zápalové procesy v organizme a považujú sa za ochranné faktory výživy proti chorobám srdca a ciev.

Ak ste v procese chudnutia, zemiaky si uvarte v šupke, majú nižší GI ako pečené zemiaky. Ak si dáte pečené zemiaky, naložte na tanier len malú kôpku.

Ingrediencie

  • lososové filety
  • mix mrazenej zeleniny (baby mrkva, karfiol, fazuľové struky, hrášok)
  • zemiaky
  • mletá rasca
  • soľ
  • červená cibuľa
  • slnečnicový olej vhodný do teplej kuchyne

Postup

  1. Umyté lososové filety vložíme do zapekacej misky a osolíme.
  2. Pečieme v rúre na 210 stupňov cca 25 minút.
  3. Zemiaky pokrájame na kocky, cibuľu na plátky, pokvapkáme olejom, pridáme rascu, prípadne soľ a pečieme v rúre na 150 stupňov cca 50 minút.
  4. Zeleninu vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút.
  5. Lososa podávame s varenou zeleninou a malým množstvom zemiakov.

Recepty podľa ingrediencií

» «