Pečené kuracie horné stehná s jablkami a škoricou

Radi skúšate nové chuti a obľubujete kombináciu med a škorica? Vyskúšajte upiecť kuracie mäsko so sladko-voňavou kombináciou. Jablká dodajú celému jedlu „šťavu“, škorica kuracie mäsko okorení a rozvonia a med dodá celému jedlu tú správnu bodku.

Ingrediencie

  • kuracie horné stehná od Slovenskej farmy (cca 600 g)
  • jablká (2 ks)
  • celá škorica (4 ks)
  • mletá škorica (1 ČL)
  • med (1 PL)
  • olivový olej (2 PL)
  • morská soľ
  • dlhozrnná ryža

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu.
  2. Kuracie mäso umyjeme, osolíme a dáme na pekáč/zapekaciu misku.
  3. Nožíkom vyrežeme otvory, do ktorých vložíme troj centimetrový kúsok škorice v celku.
  4. Jablká nakrájame na hrubšie plátky.
  5. V miske zmiešame olivový olej, med, mletú škoricu a zmesou potrieme kuracie mäsá a jablká.
  6. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňov cca 40 minút.
  7. Alobal na záver odstránime a pečieme na 180 stupňov do zlatista cca 20 minút.
  8. Podávame s ryžou.

Recepty podľa ingrediencií

» «