Toto jedlo som varila v premiére a určite ešte zopakujem. Kombinácia pohánky, bryndze, póru a mletej červenej papriky je proste úžasná. Vyskúšajte 🙂
Skúšate radi nové recepty? Vyskúšajte TOP nátierku z mungo fazuliek. Zamilujete sa do nej, je totiž perfetkná! Navyše plná výživných látok. Mungo fazuľky sú ľahko stráviteľné, nezyšujú hladinu cukru v krvi. Okrem bielkovín sa v nich nachádza vláknina, vitamíny zo skupiny B, železo, horčík, mangán, draslík a fosfor.
Banány sú známe pre ich vysoký obsah draslíka – v 1 stredne veľkom banáne sa nachádza až 400 g draslíka, ktorý je významný pre zabezpečenie dobrej nervovej a svalovej funkcie a pre udržanie primeranej rovnováhy tekutín v tele. K banánu si pridajte aj orechy, účinne pomôžu s vysokým cholesterolom, tlakom, s krásnymi vlasmi, nechtami, pozitívne ovplyvnia koncentráciu, výkonnosť mozgu a prispejú ku psychickej pohode.
Špenát má najvyšší podiel živín zo všetkých listových zelenín a pritom tak málo kalórii. Špenát obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, mangán, magnézium, selén, meď, vitamín A, B, C, E a K.
Tento chlebík je hutnejší, pripravte sa na inú chuť, ako ste zvyknutý. Z cesta si vytvorte dva bochníky, alebo jeden tenší, aby sa chlebík dobre prepiekol.
Raňajky na víkendík 🙂