Dostali sa ku mne bedle jedlé a rozmýšľala som, čo s nimi. Vymyslela som takúto kombináciu: kuskus, špenát, bedle jedlé a cuketka. Kto vyskúša?
Karfiol sa dá zapiecť na množstvo spôsobov, napríklad aj s hráškom, cherry paradajkami či mozzarellou.
Cez víkend je viac času na pečenie a maškrtenie s rodinkou, upečte si na olovrant tieto skvelé tvarohové pagáčiky.
Karfiol obsahuje bielkoviny, vlákninu, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, fluorid, meď, selén, mangán, omega 3 a omega 6 mastné nenasýtené kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K. Doprajte si ho na večeru v zapekacej miske :).
Obľúbiť si brokolicu sa oplatí. Skrýva v sebe kopu vitamínov a navyše je chutná.
Zelenina pripravená na bylinkovom masle je hotová pochúťka. Vyskúšajte sami!
Neviete sa naučiť na brokolicu či hrášok? Vyskúšajte ich posypať syrom.
Na takto upravenú zeleninu určite ľahko nalákate aj deti.
Zapečený karfiol s ružičkovým kelom. Dusený baklažán s cuketou a cibuľou, podávané s roztopenou mozzarellou.
Omeletovú klasiku osviežime pórom.