Zapečenený karfiol s ružikovým kelom podávaný s roztopenou mozzarellou

Zapečený karfiol s ružičkovým kelom. Dusený baklažán s cuketou a cibuľou, podávané s roztopenou mozzarellou.

Ingrediencie

  • karfiol
  • ružičkový kel
  • mlieko
  • vajíčka
  • syr eidam
  • muškátový oriešok
  • baklažán
  • cuketa
  • červená cibuľa
  • mozzarella
  • paradajka
  • olivový olej

Postup

  1. Do plechu na pečenie uložíme jemne predvarený karfiol a kelové hlavičky.
  2. Pripravíme zmes z vajíčok, mlieka, muškátového orieška a strúhaného syra a všetko dobre premiešame.
  3. Touto zmesou zalejeme karfiol a kel.
  4. Pečieme v rúre na 190 stupňov 40 minút.
  5. Na panvici na troške olivového oleja orestujeme nakrájanú červenú cibuľu, baklažán a cuketu. Restujeme cca 10 minút.
  6. Zvlášť na panvici roztopíme mozzarellu, podávame so zapečeným karfiolom a restovanou zeleninou a paradajkou.

Recepty podľa ingrediencií

» «