Jablkovo-škoricové muffinky

Jabĺk je všade dosť a muffinky padnú vhod na víkend ako zdravé raňajky alebo rýchly snack na olovrant, hoci aj na výlet.
Muffinky som skúšala piecť len z ovsených vločiek a boli vynikajúce. 🙂
Za inšpiráciu ďakujem Fitshaker.

Ingrediencie

  • špaldová celozrnná múka (1 hrnček)
  • ovsené vločky (1 hrnček)
  • jablka na kocky nakrájané (2 hrnčeky)
  • vajíčko (1 ks)
  • mlieko (2/3 hrnčeka)
  • kokový olej (2 PL)
  • prášok do pečiva bez fosfátov (1 ČL)
  • med (4 PL)
  • škorica (1 ČL)
  • štipka soli

Postup

  1. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou a škoricou.
  2. V druhej miske zmiešame kokosový olej s medom a vajíčkom.
  3. Zmes vlejeme do múky a poriadne zamiešame. Podľa potreby zriedime mliekom.
  4. Na záver primiešame jabĺčka pokrájané na kocky.
  5. Cesto naplníme do muffinových košíčkov.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «