Kamutový ražný chlebík so slnečnicovými semiačkami

Poznáte kamutovú múku? Je vyrobená pomletím celého zrna bio kamutu (korasanová pšenica) na kamennom mlyne. Vyskúšala som z nej upiecť chlebík a vyšiel mi tento krásavec.

Ingrediencie

  • kamtuová celozrnná múka (300 g)
  • ražná celozrnná múka (200 g)
  • biely hustejší jogurt (500 g)
  • morská soľ (1 ČL)
  • hnedý cukor (1 ČL)
  • sóda bikarbóna (1 ČL)
  • slnečnicové semiačka na posypanie

Postup

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame.
  2. Vytvoríme bochník.
  3. Plech trošku potrieme olejom, uložíme naň bochník, potrieme vodou a nasypeme semiačka.
  4. Pečieme v rúre na 180 stupňov cca 50 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «