Zeleninové lasagne
Ingrediencie
- lasagne
- 1 pór
- 3 mrkvy
- 2 väčšie šampiňóny
- cherry paradajky
- olivový olej
- soľ
- mletá rasca
- Tamari omáčka (sójová omáčka)
- 1 vajce
- 100 g syra typu eidam
- 1 kyslá smotana
Postup
- Pór nakrájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na jemno a šampiňóny na plátky.
- Na väčšej panvici na olivovom oleji podusíme nakrájanú zeleninu, mierne osolíme a dochutíme mletou rascou a sójovou omáčkou.
- Nakoniec do zeleniny vmiešame polovicu kyslej smotany a odstavíme.
- Cherry paradajky nakrájame na kolieska.
- Olejom potrieme hranatú zapekaciu misku, uložíme plátky lasagni a rovnomerne na ne uložíme zeleninovú náplň a navrch poukladáme kolieska cherry paradajok.
- Vrstvu prikryjeme opäť plátkami lasagni a celý postup opakujeme, pokým nespotrebujeme plnku.
- Posledná vrstva bude zelenina, dáme piecť do predriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
- Zmiešame zvyšnú časť kyslej smotany s vajíčkom a nastrúhaným srom. Vytvorenú zmes dáme na vrch lasagní a pečieme ďalších 20 minút. Hotovo. ?
Recepty podľa ingrediencií
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok