Zapečený karfiol s tofu a prepelíčimi vajíčkami

Ak máte zdravú vlnu kuchtenia alebo ste v zoštíhovacom režime mám pre vás super tip na mňamku na víkend. Vyskúšajte zapečený karfiol s tofu a prepelíčimi vajíčkami.

Ingrediencie

  • karfiol (1 ks)
  • kyslá smotana (200 g)
  • citrón (1/2)
  • červená mletá paprika ( 1/2 ČL)
  • rasca (1/2 ČL)
  • kari korenie (1/2 ČL)
  • cesnak (2 strúčiky)
  • Leerdammer plátky (100 g)
  • prepeličie vajíčka (5 ks)
  • údené tofu (1 balenie)

Postup

  1. Karfiol vložíme do osolenej vody a varíme od zovretia 15 minút.
  2. Dresing vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, citrónovej šťavy, červenej mletej papriky, rasce, kari korenia a pretlačenými strúčikmi cesnaku.
  3. Do zapekacej misky umiestníme vrstvu pokrájaného karfiolu, na ktorý rozotireme dresing, a poukladáme nakrájané údené tofu. Vrstvy opakujeme pokiaľ sa nám neminú ingrediencie.
  4. Prepeličie vajíčka varíme od zovrenia 4 - 5 minút.
  5. Pred pečením zakryjeme zapekaciu misku alobalom.
  6. Pečieme  v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
  7. 10 minút pred koncom uložíme na vrch Leerdammer plátky a prepolené prepeličie vajíčka.
  8. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «