Ak máte zdravú vlnu kuchtenia alebo ste v zoštíhovacom režime mám pre vás super tip na mňamku na víkend. Vyskúšajte zapečený karfiol s tofu a prepelíčimi vajíčkami.
Ingrediencie
karfiol (1 ks)
kyslá smotana (200 g)
citrón (1/2)
červená mletá paprika ( 1/2 ČL)
rasca (1/2 ČL)
kari korenie (1/2 ČL)
cesnak (2 strúčiky)
Leerdammer plátky (100 g)
prepeličie vajíčka (5 ks)
údené tofu (1 balenie)
Postup
Karfiol vložíme do osolenej vody a varíme od zovretia 15 minút.
Dresing vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, citrónovej šťavy, červenej mletej papriky, rasce, kari korenia a pretlačenými strúčikmi cesnaku.
Do zapekacej misky umiestníme vrstvu pokrájaného karfiolu, na ktorý rozotireme dresing, a poukladáme nakrájané údené tofu. Vrstvy opakujeme pokiaľ sa nám neminú ingrediencie.
Prepeličie vajíčka varíme od zovrenia 4 - 5 minút.
Pred pečením zakryjeme zapekaciu misku alobalom.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
10 minút pred koncom uložíme na vrch Leerdammer plátky a prepolené prepeličie vajíčka.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok