Zapečený baklažán s paradajkou a mozzarellou

Vyskúšajte chutný a nenáročný obedík, ktorý ocenia aj veľkí gurmáni.

Ingrediencie

  • baklažán
  • cesnak
  • olivový olej
  • morská soľ
  • paradajky
  • mozzarella
  • ryža
  • biely jogurt
  • olivový olej

Postup

  1. Baklažán rozkrojíme na polovice, na vnútornej vrchnej časti vytvoríme nožíkom štvorčeky do medzier dáme pretlačený cesnak zmiešaný s olivovým olejom a soľou.
  2. Na vrch dáme nakrájané paradajky.
  3. Pečieme v rúre 180 stupňov cca 30 minút. Pred koncom (5 minút) poukladáme pokrájanú mozzarellu.
  4. Ryžu uvaríme podľa návodu.
  5. Dresing: biely jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom.

Recepty podľa ingrediencií

» «