Zapečený baklažán s cesnakovým dresingom

Baklažán je pochúťka, ktorú pripravíte naozaj ľahko.

Ingrediencie

  • baklažán
  • paradajky
  • mozzarella
  • cesnak (3-4 strúčiky)
  • biely jogurt
  • parmezán
  • eidam syr
  • olivový olej

Postup

  1. Baklažán prekrojíme, nakrájame v hornej časti na štvorčeky.
  2. Do štvorčekov dáme zmes olivového oleja, soli a rozpučeného cesnaku a na to nakrájané paradajky.
  3. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 15 minút, následne na to uložíme na paradajky nakrájanú mozzarellu a posypeme eidamom a parmezánom.
  4. Zapečený baklažán podávame s dresingom (biely jogurt, rozpučený cesnak, olivový olej).

Recepty podľa ingrediencií

» «