Quinoa so zeleninou, mozzarellou a fazuľou

Quinoa je vzácny poklad Inkov, je bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí protizápalovo, má pozitívny vplyv na srdce a cievy. Neváhajte ani chvíľu a pustite ju do svojej kuchyne.

Ingrediencie

  • quiona
  • maslo
  • mrkva
  • hrášok
  • kukurica
  • karfiol
  • mozarella
  • fazuľa

Postup

  1. Quinou uvaríme podľa návodu, nezabudnime prepláchnuť 2x vriacou vodou, aby stratila horkosť.
  2. Vo wok panvici necháme roztopiť maslo, pridáme hrášok, kukuricu, mrkvu, karfiol (mrazená zelenina) a chvíľu miešame.
  3. Do zeleninovej zmesi pridáme uvarenú quinou.
  4. Podávame s mozzarellou a fazuľou.

Recepty podľa ingrediencií

» «