Obľúbený tvarohový koláčik s bobuľovým ovocím

Tvaroh je plný bielkovín, má vysoký obsah vápnika a nízky obsah sacharidov. Zaraďte si ho do jedálnička na olovrant.

Ingrediencie

  • tvaroh (500 g)
  • bobuľové ovocie (môže byť aj mrazené) - (130 g)
  • maslo (120 g)
  • nerafinovaný tmavý trstinový cukor/med - (90 g)
  • vajíčka (3 ks)
  • celozrnná múka (1/2 PL)
  • prášok do pečiva bez fosfátov (1/2 ČL)
  • zlatý klas (1 balenie)

Postup

  1. Maslo vymiešame s hnedým cukrom na hladký krém, primiešame vajíčka, múku, prášok do pečiva a zlatý klas, na záver pridáme tvaroh.
  2. Na spodnú časť okrúhlej formy uložíme papier na pečenie. Polovicu ovocia dáme na spodok formy a následne na to vylejeme cesto a pridáme zvyšné ovocie.
  3. Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «