Mungo nátierka

Skúšate radi nové recepty?  Vyskúšajte TOP nátierku z mungo fazuliek. Zamilujete sa do nej, je totiž perfetkná! Navyše plná výživných látok. Mungo fazuľky sú ľahko stráviteľné, nezyšujú hladinu cukru v krvi. Okrem bielkovín sa v nich nachádza vláknina, vitamíny zo skupiny B, železo, horčík, mangán, draslík a fosfor.

Ingrediencie

  • mungo fazuľky (200 g)
  • kari korenie (1/2 čl)
  • Tahini sézamová pasta (1-2 PL)
  • lahôdkové droždie (inaktivované sušené kvasnice) - (1/2 čl)
  • soľ

Postup

  1. Mungo fazuľky namočíme cez noc do vody.
  2. Na druhý deň varíme cca 15 - 20 minút.
  3. Uvarené fazuľky precedíme (časť vody necháme na zriedenie nátierky).
  4. Do vychladnutých fazuliek prídáme sézamovú pastu, kari korenie, lahôdkové droždie a rozmixujeme ponórnym mixérom, v prípade potreby zriedime vodou z mungo fazuliek a osolíme.
  5. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «