Levanduľový cheesecake – bezlepkový

V premiére som skúšala bezlepkový cheesecake a keď ma ovanula svieža vôňa čerstvo kvitnúcej levandule nezaváhala som nad príchuťou. Cesto som robila z kukuričnej a pohánkovej múky a vo vnútri koláča sú na osvieženie aj čučoriedky. Vyskúšajte si urobiť levanduľový cukor, ktorý si vytvoríte zmiešaním kokosového cukru a kvietkov levandule.

Ingrediencie

CESTO:
  • kukuričná múka (100 g)
  • pohánková múka (50 g)
  • vajce Babičkin dvor (1 ks)
  • maslo (90 g
  • PLNKA:
  • smotana na šľahanie (250 ml)
  • tvaroh (500 g)
  • vajcia Babičkin dvor (3 ks)
  • levanduľový cukor (2 PL)
  • POLEVA:
  • kyslá smotana (200 g)
  • levanduľový cukor (2 PL)

Postup

  1. Levanduľový cukor si vytvoríme deň vopred zmiešaním 4 PL kokosového cukru a 2 PL levanduľových kvietkov bez stonky.
  2. Kukuričnú múku zmiešame pohánkovou, pridáme vajíčko a maslo.
  3. Vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 30 minút.
  4. Cesto rozvalkáme a umiestnime do okruhlej formy.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov, 10 minút.
  6. Plnku vytvoríme nasledovne: zmiešame tvaroh so smotanou na šlahanie, vajíčkami a levanduľovým cukrom.
  7. Plnku vylejeme na predpečené cesto a ďalej pečieme v rúre na 150 stupňov, 50 minút.
  8. Na záver si urobíme polevu zmiešaním kyslej smotany s levandulovým cukrom.
  9. Umiestnime na cesto a dopečieme v rúre 10 minút.
  10. Po vychladnutí umiestníme do chladničky a podávame na druhý deň.
  11. Hotovo :).

Recepty podľa ingrediencií

» «