Tento obed navrhujem za národné jedlo . Nech vás neodradí vzhľad, chuťovo je to pecka. ?Mám rada ten pocit, keď po spapaní kvalitného jedla nie je žiadna ťažoba, únava… ? Naopak, kopec energie.
Ingrediencie
pšeničné krúpky
pór
hlávkový kel
mrkva
ghee maslo
cesnak (2 strúčiky)
vajíčko
kvalitný ľanový olej
Postup
Krúpky dáme cez noc do vody.
Keď zmäknú (zistíte, či sa vám dajú rozpučiť), uvaríme ich vo vriacej vode cca 5 minút.
Na wok panvici roztopíme kúsok masla ghee, pridáme pokrájaný cesnak, pór, kel, strúhanú mrkvu a dusíme cca 10 minút.
Pridáme uvarené a scedené krúpky a všetko spolu premiešame.
Krúpky podávame s uvareným vajíčkom a celú porciu jemne pokvapkáme ľanovým olejom. (Ten uchovávajte v chladničke, rýchlo oxiduje.)
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok