Krúpky s kelom, pórom a vajíčkom

Tento obed navrhujem za národné jedlo . Nech vás neodradí vzhľad, chuťovo je to pecka. ?Mám rada ten pocit, keď po spapaní kvalitného jedla nie je žiadna ťažoba, únava… ? Naopak, kopec energie.

Ingrediencie

  • pšeničné krúpky
  • pór
  • hlávkový kel
  • mrkva
  • ghee maslo
  • cesnak (2 strúčiky)
  • vajíčko
  • kvalitný ľanový olej

Postup

  1. Krúpky dáme cez noc do vody.
  2. Keď zmäknú (zistíte, či sa vám dajú rozpučiť), uvaríme ich vo vriacej vode cca 5 minút.
  3. Na wok panvici roztopíme kúsok masla ghee, pridáme pokrájaný cesnak, pór, kel, strúhanú mrkvu a dusíme cca 10 minút.
  4. Pridáme uvarené a scedené krúpky a všetko spolu premiešame.
  5. Krúpky podávame s uvareným vajíčkom a celú porciu jemne pokvapkáme ľanovým olejom. (Ten uchovávajte v chladničke, rýchlo oxiduje.)
  6. Hotovo. :)

Recepty podľa ingrediencií

» «