Kiš s pórom, gorgonzolou a cherry paradajkami

Keďže ingrediencie sú kalorickejšie (lístkové cesto a smotana), dajte si na tanier naozaj len kúsok a so zvyškom kišu sa rýchlo rozdeľte, aby vás ďalší kúsok zbytočne nelákal. 🙂

Ingrediencie

  • lístkové cesto (200 g)
  • olej
  • vajíčka (3 ks)
  • smotana na varenie (60 g)
  • mlieko (40 g)
  • gorgonzola syr (100 g)
  • pór (200 g)
  • cherry paradajky (10 ks)
  • morská soľ
  • mleté biele korenie

Postup

  1. Na vymastenú formu vložíme vyvaľkané lístkové cesto, zatlačíme a popicháme vidličkou. Cesto pečieme v rúre na 170 stupňov 10 minút.
  2. V miske zmiešame vajíčka so smotanou a mliekom, bielym korením a soľou.
  3. Po vychladnutí na cesto nalejeme "plnku", poukladáme nakrájaný pór, cherry paradajky a kúsky gorgonzoly.
  4. Pečieme v rúre na 170 stupňov cca 30 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «