Jeseň na tanieri

Takto si prestavujem jeseň na tanieri. Veľa pestrej zeleniny zo záhradky. Na doplnenie bielkovín som prihodila na plech cícer. Bez šampiňónov si už neviem predstaviť porciu pečenej zeleniny. No proste mňam, takéto jedlo ja môžem.

Ingrediencie

  • hokkaido - nakrájana na mesiačiky aj so šupkou
  • cvikla - nakrájana na kolieska
  • cuketa - nakrájana na kolieska
  • červená cibuľa - nakrájana na mesiačiky
  • šapiňóny - nakrájané na štvrtky
  • cesnak
  • olivový olej
  • cícer
  • korenie štyroch farieb
  • biely jogrut
  • citrónová šťava
  • soľ

Postup

  1. Na plech na papier na pečenie poukladáme nakrájanú zeleninu: hokkaido, cviklu, cuketu, cibuľu, šampiňóny.
  2. Cícer použijeme z konzervy, alebo uvarený. (Deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme v osolenej vode približne 50 minút). Precedený cícer zmiešame s olivovým olejom a korením štyroch farieb.
  3. Z prelisovaného cesnaku, olivového oleja a soli pripravíme zmes, ktoru potrieme zeleninu. Zvyšný cesnak umiestníme na cvikové kolieska.
  4. Zeleninu pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 - 40 minút.
  5. Dresing spravíme zmiešaním  bieleho jogurtu, olivového oleja a citrónovej šťavy.
  6. Hotovo ❤️
 

Recepty podľa ingrediencií

» «