Takto si prestavujem jeseň na tanieri. Veľa pestrej zeleniny zo záhradky. Na doplnenie bielkovín som prihodila na plech cícer. Bez šampiňónov si už neviem predstaviť porciu pečenej zeleniny. No proste mňam, takéto jedlo ja môžem.
Ingrediencie
hokkaido - nakrájana na mesiačiky aj so šupkou
cvikla - nakrájana na kolieska
cuketa - nakrájana na kolieska
červená cibuľa - nakrájana na mesiačiky
šapiňóny - nakrájané na štvrtky
cesnak
olivový olej
cícer
korenie štyroch farieb
biely jogrut
citrónová šťava
soľ
Postup
Na plech na papier na pečenie poukladáme nakrájanú zeleninu: hokkaido, cviklu, cuketu, cibuľu, šampiňóny.
Cícer použijeme z konzervy, alebo uvarený. (Deň vopred namočíme a na druhý deň uvaríme v osolenej vode približne 50 minút). Precedený cícer zmiešame s olivovým olejom a korením štyroch farieb.
Z prelisovaného cesnaku, olivového oleja a soli pripravíme zmes, ktoru potrieme zeleninu. Zvyšný cesnak umiestníme na cvikové kolieska.
Zeleninu pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 - 40 minút.
Dresing spravíme zmiešaním bieleho jogurtu, olivového oleja a citrónovej šťavy.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok