Hráškový krém

V zárhadkach momentálne rastie hrášok. Na ktorý sa tak vždy tešíme. Strukoviny sú v našej kuchyni obľúbené. Vyskúšajte osviežiť hráškovú polievku čerstvou mätou.

Ingrediencie

  • jarná cibuľka (3 ks)
  • maslo (hoblinka)
  • hrášok (450 g)
  • vývar (0, 5 l)
  • čestrvá mäta (2-3 lístky)
  • smotana / maskarpone  (2 PL)

Postup

  1. Na masle speníme pokrájanú cibuľku.
  2. Pridáme hrášok a zalejeme vývarom.
  3. Varíme od zovretia cca 10 minút.
  4. Pridáme pár lístkov mäty a rozmixujeme ponórnym mixérom.
  5. Dochutíme troškou smotany alebo maskarpone krémom.
  6. Hotovo :).

Recepty podľa ingrediencií

» «