Cícerová pizza s tvarohom a tuniakom

Experiment vyšiel … keď je chuť na zdravšiu verzie pizze a po ruke je len cícerová múka. Vyskúšajte :).

Ingrediencie

  • cícerová múka (1 šálka)
  • ovsená múka ( 4 PL)
  • slnečnicový olej  (2 PL)
  • voda (1/3 šálky)
  • provensálske bylinky ( 1/2 ČL)
  • morská soľ
  • tuniak
  • tvaroh (cca 3 PL)
  • biely jogurt (cca 2 PL)
  • cherry paradajky
  • čierne olivy
  • cibuľa
  • syr Michalovská tehla

Postup

  1. V miske zmiešame najskôr suché a potom mokré ingrediencie a dobre premiešame.
  2. Plech potrieme olejom a posypeme múkou.
  3. Ruky si potrieme olejom a cesto rovnomerne umiestnime na dno celej formy.
  4. Pečieme v rúre na 200 stupňov, 15 minút.
  5. Tvaroh zmiešame s bielym jogurtom, osolíme a umiestníme na pizza cesto, ďalej pridáme čierne olivy, tuniak, cibuľu, paradajky a vrch posypeme provensálskymi bylinkami.
  6. S pridanými ingredienciami pečieme pizzu ďalších 20 minút.
  7. Tri minúty pred koncom posypeme pizzu stúhaným syrom.
  8. Tip: po upečení potrieme pizzu zmesou (olivový olej, pretlačený cesnak a trošu soli).
  9. Hotovo :).

Recepty podľa ingrediencií

» «