Experiment vyšiel … keď je chuť na zdravšiu verzie pizze a po ruke je len cícerová múka. Vyskúšajte :).
Ingrediencie
cícerová múka (1 šálka)
ovsená múka ( 4 PL)
slnečnicový olej (2 PL)
voda (1/3 šálky)
provensálske bylinky ( 1/2 ČL)
morská soľ
tuniak
tvaroh (cca 3 PL)
biely jogurt (cca 2 PL)
cherry paradajky
čierne olivy
cibuľa
syr Michalovská tehla
Postup
V miske zmiešame najskôr suché a potom mokré ingrediencie a dobre premiešame.
Plech potrieme olejom a posypeme múkou.
Ruky si potrieme olejom a cesto rovnomerne umiestnime na dno celej formy.
Pečieme v rúre na 200 stupňov, 15 minút.
Tvaroh zmiešame s bielym jogurtom, osolíme a umiestníme na pizza cesto, ďalej pridáme čierne olivy, tuniak, cibuľu, paradajky a vrch posypeme provensálskymi bylinkami.
S pridanými ingredienciami pečieme pizzu ďalších 20 minút.
Tri minúty pred koncom posypeme pizzu stúhaným syrom.
Tip: po upečení potrieme pizzu zmesou (olivový olej, pretlačený cesnak a trošu soli).
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok