Celozrnný kuskus s mungo krémom

Z mungo fazuliek a celozrnného kuskusu vzniklo toto skvelé jedlo. Tajná ingrediencia  v mungo kréme je suché droždie. Nie je to klasické droždie, ale inaktivované, ktoré chuťou a vôňou pripomína parmezán.

Ingrediencie

  • celozrnný kuskus (1 menšia šálka)
  • mungo fazuľky (200 g)
  • kari korenie
  • Tahini sézamová pasta (1-2 PL)
  • vajíčko
  • ľanový olej
  • lahôdkové droždie (inaktivované sušené kvasnice)

Postup

  1. Mungo fazuľky namočíme cez noc do vody.
  2. Na druhý deň varíme cca 15 - 20 minút.
  3. Uvarené fazuľky precedíme, prídáme sézamovú pastu, kari korenie, lahôdkové droždie a rozmixujeme ponórnym mixérom, v prípade potreby zriedime vodou z mungo fazuliek.
  4. Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, prikryjeme a necháme pôsobiť 10 minút.
  5. Vajíčko uvaríme vo vode. (Na mäkko 4 minúty, na tvrdo 8 minút).
  6. Kuskus podávame s vajíčkom a mungovým krémom, ktorý pokvapkáme ľanovým olejom.
  7. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «