Bedľa jedlá s celozrnným kuskusom, cuketou a špenátom
Dostali sa ku mne bedle jedlé a rozmýšľala som, čo s nimi. Vymyslela som takúto kombináciu: kuskus, špenát, bedle jedlé a cuketka. Kto vyskúša?
Ingrediencie
bedľa jedlá (priamo z lesa)
maslo
cuketa (500 g)
bylinková zmes bez soli
celozrnný kuskus (1 menšia šálka)
mrazený špenát (1/2 šálky)
cesnak (2 strúčiky)
strúhaný parmezán (3 PL)
strúhaný syr eidam (2 PL)
olivový olej
Postup
Kuskus uvaríme podľa návodu. Väčšinou sa zaleje v pomere 1 : 2, t. j. dvojnásobným množstvom vriacej vody a nechá sa pod pokrievkou "odpočívať" 10 minút.
Na wok panvici speníme kúsok masla, pridáme pokrájané bedle a dusíme pod pokrievkou cca 5 minút, pridáme nakrájanú cuketu a dusíme za občasného miešania 15 minút.
Pridáme bylinkovú zmes, vmiešame hotový kuskus, strúhaný parmezán a trochu strúhaného eidamu.
Zvlášť na panvici uvaríme špenát s pretlačeným cesnakom. Varíme cca 5 minút.
Hotové jedlo podávame so špenátom a pokvapkáme olivovým olejom.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok