Pohanková kaša s makom a slivkami

MÁTE RADI POHÁNKU?
Ja sa ju snažím konzumovať aspoň 1x za týždeň. Je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Pohánka obsahuje vitamíny B, ďalej minerály železo, horčík, fosfor, meď, ktoré pomáhajú pri znižovaní krvného tlaku a okysličovaní krvi. Pohánku mám spojenú s kŕčovými žilami a keďže je to dedičné, snažím sa tomu predísť a z toho dôvodu som pohánku zaradila do jedálnička. Navyše poháka je bezlepková.

Ingrediencie

  • 50 g pohánky
  • 250 ml vody
  • 2  slivky
  • 1 PL maku
  • 1 ČL medu
  • 5 ks pekane orechov

Postup

  1. Pohánku prepláchneme vo vode a precedíme.
  2. Použijeme 1 diel pohánky a 1,5 dielu vody, varíme 2 - 3 minúty od zovretia s kvapkou oleja a na záver necháme 30 minút vo vode dôjsť.
  3. Pohánku precedíme, dáme na tanier, poukladáme rozmrazené slivky, mak a na záver mám pre vás tip na pečené orechy. ?
  4. Pekane orechy som poliala medom a dala do rúry piecť na 180 stupňov na 10 minút. Orechy v rúre oxidujú ☝️, tak uprednostníte na tanieri len sušené, ale mala som na to obrovskú chuť, čo vám poviem. ? Skúšala som osmahnúť orechy na sucho na panvici a to bola tiež mňamka. ?

Recepty podľa ingrediencií

» «