MÁTE RADI POHÁNKU? Ja sa ju snažím konzumovať aspoň 1x za týždeň. Je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Pohánka obsahuje vitamíny B, ďalej minerály železo, horčík, fosfor, meď, ktoré pomáhajú pri znižovaní krvného tlaku a okysličovaní krvi. Pohánku mám spojenú s kŕčovými žilami a keďže je to dedičné, snažím sa tomu predísť a z toho dôvodu som pohánku zaradila do jedálnička. Navyše poháka je bezlepková.
Pohánka je cenná kvôli vysokému obsahu vitamínu P – rutinu. Lieči krčové žily, hermeroidy. Pohánka obsahue na 100 g: 8,2 g bielkovín, 1,99 g tukov, 23 mg vápiku, 2,4 mg železa, 130 mg horčíka, 0,361 mg vitamínu B1, ďalej vitamín B2 a P.
Toto jedlo som varila v premiére a určite ešte zopakujem. Kombinácia pohánky, bryndze, póru a mletej červenej papriky je proste úžasná. Vyskúšajte 🙂