V zárhadkach momentálne rastie hrášok. Na ktorý sa tak vždy tešíme. Strukoviny sú v našej kuchyni obľúbené. Vyskúšajte osviežiť hráškovú polievku čerstvou mätou.
Ingrediencie
jarná cibuľka (3 ks)
maslo (hoblinka)
hrášok (450 g)
vývar (0, 5 l)
čestrvá mäta (2-3 lístky)
smotana / maskarpone (2 PL)
Postup
Na masle speníme pokrájanú cibuľku.
Pridáme hrášok a zalejeme vývarom.
Varíme od zovretia cca 10 minút.
Pridáme pár lístkov mäty a rozmixujeme ponórnym mixérom.
Dochutíme troškou smotany alebo maskarpone krémom.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok