Pečené bravčové karé s feniklom a cherry paradajkami

Fenikel nie je len obyčajné korenie. Okrem iných výhod pomáha aj tráviacemu systému, je prospešný pri chudnutí a zároveň potlačuje chuť do jedla. Dajte si ho s chutne pripraveným mäskom.

Ingrediencie

  • bravčové karé (500 g)
  • čerstvý fenikel (1 ks)
  • citrón
  • červená cibuľa (1 ks)
  • cesnak (3 strúčiky)
  • pór (100 g)
  • cherry paradajky (100 g)
  • suché biele víno (100 ml)
  • vývar/voda
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • kari korenie (2 ČL)
  • olivový olej

Postup

  1. Fenikel a pór nakrájame na drobné kúsky a cherry paradajky na štvrtinky.
  2. Do zapekacej misy dáme nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou kari korenia.
  3. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme strúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Zľahka premiešame.
  4. Na panvici necháme roztopiť kúsok masla, pridáme nakrájanú červenú cibuľu a bravčové karé nakrájané na kocky.
  5. Mäso dochutíme soľou, čiernym korením a kari korením.
  6. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho suchým bielym vínom a krátko povaríme.
  7. Takto pripravené mäso preložíme do zapekacej misy so zeleninou a spolu premiešame.
  8. Podlejeme vodou alebo vývarom.
  9. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C cca 60 minút.
  10.  Po hodine mäso odokryjeme a dopekáme 15 minút domäkka.
  11. Podávame s hnedou ryžou, kuskusom alebo pšenom.

Recepty podľa ingrediencií

» «