Kuracie rolky so šunkou a syrom v parmezánovej omáčke

Kuracie rolky som skúšala piecť premiérovo a bol to teda zaujímavý a poriadne sýty obed. 🙂

Ingrediencie

  • kuracie prsia od Slovenská farma (3 ks)
  • eidam nakrájaný na plátky (6 ks)
  • šunka od stehna s 92% podielom mäsa nakrájaná na plátky (6 ks)
  • maslo
  • zemiakové vločky - na zahustenie (2 PL)
  • parmezán (3 PL) + (3 PL) na posypanie
  • dijónska horčica (1 ČL)
  • mlieko (2 šálky)
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Kuracie mäso narežeme v hrubšej časti, vložíme do papiera na pečenie a rovnomerne vyklepeme.
  2. Na vyklepané mäso položíme dva plátky syra a dva plátky šunky a zrolujeme.
  3. Hotové rolky vložíme do zapekacej misky.
  4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme zemiakové vločky, vlejeme mlieko, horčicu, parmezán a dobre zamiešame metličkou.
  5. Dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dobre premiešame a varíme do zhustnutia.
  6. Kuracie rolky zalejeme omáčkou.
  7. Vrch posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút.
  9. Hotovo. :)

Recepty podľa ingrediencií

» «