Radi skúšate nové chuti a obľubujete kombináciu med a škorica? Vyskúšajte upiecť kuracie mäsko so sladko-voňavou kombináciou. Jablká dodajú celému jedlu „šťavu“, škorica kuracie mäsko okorení a rozvonia a med dodá celému jedlu tú správnu bodku.
Ingrediencie
kuracie horné stehná od Slovenskej farmy (cca 600 g)
jablká (2 ks)
celá škorica (4 ks)
mletá škorica (1 ČL)
med (1 PL)
olivový olej (2 PL)
morská soľ
dlhozrnná ryža
Postup
Ryžu uvaríme podľa návodu.
Kuracie mäso umyjeme, osolíme a dáme na pekáč/zapekaciu misku.
Nožíkom vyrežeme otvory, do ktorých vložíme troj centimetrový kúsok škorice v celku.
Jablká nakrájame na hrubšie plátky.
V miske zmiešame olivový olej, med, mletú škoricu a zmesou potrieme kuracie mäsá a jablká.
Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňov cca 40 minút.
Alobal na záver odstránime a pečieme na 180 stupňov do zlatista cca 20 minút.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok